Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.
Följande åldersregler gäller:
• Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen.

• Alla mellan 14-18 år ska delta i en obligatoriskt Grönt-kort-kurs.

• Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå Grönt-kort-kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget Grönt kort.

• För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

För att delta i kursen måste man ha vissa förkunskaper. Ryttaren ska med en god sits på ett säkert, balanserat och följsamt sätt rida hästen i samtliga gångarter. Detta ska styrkas med ridintyg från en auktoriserad C-tränare eller ridlärare minst Level 1. Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är den tävlandes kunskap som ska intygas.

Datum och plats (prel)
1 mars, 4 mars, 7 mars, 8 mars, 11 mars samt 15 mars.
Plats är Troya Horse Arena, Kareby förutom 7 mars då vi har en praktisk del på Tjuvkil Mellangård. Exakta klockslag kommer till anmälda via e-post.

Pris
850 kr/medlem i KHSK, övriga 950 kr/person. Föräldrar som går tillsammans med barn 100 kr/pers. Utbildningsmaterial och enklare fika ingår.
Anmälan till info@khsk.se senast 25 februari.

Grönt-kort-kurs med Kungälvs Hästsportklubb